Ryhmäliikunnan ohjaajaksi! Dance Fitness Professionals-koulutus 14.2.-25.10.2015


Uusi

Ryhmäliikunnan ohjaajaksi! Dance Fitness Professionals-koulutus 14.2.-25.10.2015

Varastossa

475,00 €


SITOVAT ILMOITTAUTUMISET 31.1.2015 MENNESSÄ!

Unelmoitko työstä tanssin tai liikunnan parissa? Vuonna 2008 käynnistetty Dance Fitness Professionals-koulutusohjelma on käytännönläheinen täsmäkoulutus tanssiliikkeistä koostuvan ryhmäliikuntunnin ohjaamiseen. Kurssin käytyäsi olet valmis liikunnan ammattilainen: sinulla on ohjaamisen perusteet hallussa ja valmiudet ohjata monenlaisia liikkuvia tunteja, lihaskunto- ja venyttelytunteja, tehdä omia koreografioita ja tuntisuunnitelmia. Voit hakea töihin mihin tahansa liikuntakeskukseen, työväenopistoon tai vaikka ulkomaille!

Olemme jatkuvasti kehittäneet ainutlaatuista koulutusohjelmaamme voimmekin nykyään ylpeinä todeta, että koulutuksemme on yksi liikunnan alan parhaista ja tehokkaimmista!  Kokenut kouluttajatiimimme on vuosien varrella hitsautunut hyvin yhteen ja antaa opiskelijoille parasta osaamistaan, täydestä sydämestä.

 

DANCE FITNESS OHJAAJAN TYÖ

Dance Fitness-ohjaaja suunnittelee ja ohjaa tunteja, joissa yhdistyy liikunta ja tanssi. Tanssillisen ryhmäliikunnan ohjaajia on kahdenlaisia:
1. sellaisia, jotka vetävät zumba-tyyppisiä tunteja, jotka ovat selkeästi liikunnan iloittelua, ja sekoittavat helppoja tanssiliikkeitä aerobic- tai jumppaliikkeisiin. Näillä ohjaajilla oma tanssitausta ei välttämättä ole kovin laaja tai pitkä, mutta jos he ovat hyviä OHJAAJIA, eli saavat yleisön innostumaan ja osaavat ohjata selkeästi ja jämäkästi, heistä voi tulla hyvin suosittuja ammattilaisia.
2. ohjaajia, joilla on vahva oma tanssitausta, jota he hyödyntävät ohjelmansa suunnittelussa, ja joiden tunnit ovat hyvin koreografisia ja tanssillisia, melkein jo tanssitunteja, mutta koko ajan liikkeessä pysyen.

Dance Fitness Professionals-kurssilla on mahdollista opiskella kumman tahansa tyylin ohjaajaksi omasta taustasta riippuen. Ohjaajana voi hyvin kehittyä 1. tyypin ohjaajasta 2. tyypin ohjaajaksi, jos innostuu jostain tanssilajista niin paljon, että ryhtyy opiskelemaan sitä myös teknisellä tasolla. Jos tuntuu siltä, että liikunta-ala voisi olla sinua varten, Dance Fitness Professionals-kurssi on hyvä tapa ottaa asiasta selvää. Hyville ryhmäliikunnan ohjaajille riittää aina töitä. Työtä voi tehdä joko ainoana työnään palkkasuhteessa, yrittäjänä tai osa-aikaisesti jonkun muun työn ohessa: moni vetää tunteja omaksi ilokseen ja tienaa liikuntaharrastuksellaan mukavasti lisätuloja!

 

OPISKELU DANCE FITNESS-AMMATTILAISEKSI

Dance Fitness Professionals-kurssilla opiskellaan ohjaamisen, anatomian ja liikuntafysiologian perusteet, tutustutaan useisiin eri tanssityyleihin ja tuntityyppeihin ja opetellaan tuottamaan kuntosaliympäristöön sopivia tanssillisia koreografioita. Kurssilta saat valmiita tuntipohjia ja liikkeitä, mutta ns. oman materiaalin kerääminen on olennainen osa ammattia. Jokaiselle opiskelijalle räätälöidään oma oppimispolku: kurssilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin tassityyleihin, mutta samalla kouluttajat opettavat, miten oma tanssitausta valjastetaan vauhdikkaiden ja liikunnallisten tuntien suunnitteluun. Kurssilla käydään läpi myös lihaskuntotuntien, venyttelytuntien ja perusaerobicin perusteita. Tavoitteena on, että kurssin hyväksytysti suorittaneet pystyvät suunnittelemaan ja ohjaamaan kaupallisen vaatimustason täyttäviä tunteja. Loppukoe ja sen vaatimustaso vastaavat näytetuntia, jonka uusi ohjaaja joutuu työhaastattelutilanteessa ohjaamaan. Loppukokeen suorittaneet saavat varmuuden ammattitaidostaan ns. tositilanteessa ja lisäksi osaamisensa tasosta kirjallisen todistuksen. Kurssille voi myös osallistua ilman loppukokeen suorittamista tai loppukoe voidaan suorittaa myöhemmin, kun opiskelija on siihen valmis.

 

HINTA

Kurssin hinta on 1425 euroa, joka maksetaan 3 erässä. Ensimmäinen erä 475 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, loput erät maksetaan 1.3.2015 ja 1.4.2015. Ilmoittautuminen on sitova: jo maksettuja kurssimaksun eriä ei palauteta. Sairastapauksissa sovitaan yksilöllisesti, miten poissaolot voi korvata. Kurssipaikat vahvistetaan maksujen saapumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittauduthan ajoissa!

 

KOULUTTAJATIIMI
Katia Enbuske (koulutuspäällikkö, tanssinopettaja, liikunnanohjaaja)
Anna Haapalainen (LitM, liikunnanopettaja, liikunnanohjaaja ja kouluttaja)
Markus Lind (LitM biomekaniikka, hyvinvointiteknologian insinööri AMK)
Satu Kallio (liikuntaneuvoja ja kouluttaja)
Laura Valo (liikunnanohjaaja ja kouluttaja)

 

LÄHIOPETUSJAKSOT 2015
1. viikonloppu: 14.-15.2.2015
2. viikonloppu: 14.-15.3.2015
3. viikonloppu: 18.-19.4.2015
4. viikonloppu: 23.-24.5.2015
5. viikonloppu: 29.-30.8.2015
6. viikonloppu: 26.-27.9.2015
7. viikonloppu: 24.-25.10.2015 (loppukokeet)

Lähijakson aikataulut yleisesti: la klo 10-19, su klo 10-17. Opiskelijat saavat tarkennetut aikataulut aina n. 4 viikkoa ennen seuraavaa lähijaksoa. Aikataulut saattavat elää hieman ryhmäkoon mukaan. Jos ryhmästä tulee suuri, saatetaan lähijaksoilla 5, 6 ja 7 lisätä harjoitteluaikaa myös perjantai-päiville (klo 10-16), sillä kouluttajien valvomat ohjausharjoittelut vievät paljon aikaa. Muussa tapauksessa lähijaksot ovat kaksipäiväisiä, la-su. Osallistujat saattavat tehdä harjoituksia myös porrastetusti ryhmissä.

Lähijaksot pidetään EtnoFitnessin studiolla osoitteessa Vilhonvuorenkatu 11 A 4.krs, 00500 Helsinki (Sörnäinen)

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
* Tanssillisen liikunnan ohjaamisen perusteet
* Aerobic-liikkeet ja aerobic-tunnin perusteet
* Erilaiset ryhmäliikunnan tuntityypit: Zumba-tyyliset tunnit, koreografiset tunnit, kehonhallinta-, lihaskunto- ja venyttelytunnit
* Tutustuminen eri tanssityyleihin, joista voit poimia ideoita omien sarjojen tekemiseen: mm. hiphop, salsa, jazz, afro, dancehall, reggaetón, bollywood, itämainen tanssi, flamenco
* Innostavan koreografian tekeminen
* Tehokkaan tunnin suunnittelu ja eri vaikeustasojen lisääminen
* Lihaskunto- ja venyttelyosuuksien suunnittelu ja ohjaus
* Opetusmenetelmät ja ohjauksen perusteet
* Esiintyminen, äänenkäyttö ja oman ohjaajapersoonan kehittäminen
* Musiikin analysointi ja valinta tunneille
* Anatomian ja liikuntafysiologian perusteet
* Turvallinen liikunta ja turvallisen tunnin periaatteet
* Soveltava liikunta ja erityisryhmät: ylipainoiset, raskaana olevat, ikä-ihmiset, tuolijumppa
* Työn hakeminen ja liikunnanohjaajan työsuhdeasiat
* Yhteensä n. 224 tuntia luentoja, esimerkkitunteja, tanssin tekniikkatunteja, koreografiatyöpajoja, valvottuja ohjausharjoituksia, henkilökohtaisia arviointeja ja palautteenantoa. Lisäksi kotitehtäviä ja omaa harjoittelua, johon pitää varata viikoittain n. 3-5 tuntia aikaa.

 

MATERIAALIT
Kurssi sisältää runsain mitoin erilaisia materiaaleja: valmiita tuntisuunnitelmia, liikepankkeja, sopivaa musiikkia eri lajeihin, monta opetus-dvd:tä ja manuaalin, johon on koottu kaikki kurssilla käsiteltävät asiat liikuntafysiologiasta ja anatomiasta liikunnanohjauksen perusteisiin ja koreografian rakentamiseen.

 

PÄÄSYVAATIMUKSET
Koulutukseen saa hakeutua kuka tahansa ryhmäliikunnan ohjaajan työstä kiinnostunut, mutta toki kannattaa pohtia omia valmiuksiaan:
-Oletko käynyt paljon ryhmäliikuntatunneilla ja tiedät, miltä ohjaajan työ käytännössä näyttää?
-Onko sinulla riittävästi tanssitaustaa, jotta pystyt tekemään omia sarjoja?
-Onko sinulla hyvä rytmitaju?
-Pidätkö esiintymisestä ja esilläolosta?
-Oletko kiinnostunut ammatista, jossa yhdistyy tanssi ja liikunta?

Dance Fitness Professionals EI ole tanssinopettaja-koulutus, eikä vaadi monien vuosien tansstaustaa. On kuitenkin tärkeää, että ammattiin haluavilla on hyvä motoriikka, rytmitaju ja jonkin verran oikeilta tanssitunneilta kertynyttä tanssitekniikkaa. Kurssilla opettelemme muokkaamaan tanssiliikkeitä ryhmäliikuntatunnille sopivaan muotoon. Dance Fitness-ohjaajan työ ja siihen opiskelu on antoisaa, mutta vaatii myös paljon energiaa. Oletko valmis siihen, että sekä ammatin opiskelu, että työ itsessään on todella fyysistä = tanssimista ja aerobista liikuntaa lähes joka päivä? Kurssin ajaksi kannattaa kaikkia muita projekteja siirtää puolella vuodella ja raivata kalenterista vapaaksi ne viikonloput, joina lähiopetusta pidetään, jotta saisit kurssista irti parhaan mahdollisen hyödyn. Muistathan myös, että osallistuminen kerran kuussa yhteen viikonloppuun ei vielä tee sinusta ohjaajaa: ohjaajaksi oppii vain harjoittelemalla ohjaamista säännöllisesti, eli tekemällä etätehtäviä annettujen ohjeiden mukaan. Harjoitteluun ja etätehtävien tekemiseen kannattaa varata lähijaksojen välillä 3-5 tuntia / viikko.

 

Palautteita aikaisempien kurssien oppilailta:

Olemme jatkuvasti kehittäneet koulutusohjelman sisältöä, painopisteitä, materiaaleja ja aikataulua ja voimme ylpeänä todeta, että koulutettavat ovat kautta linjan arvoineet ohjelman keskimäärin arvosanoilla "Erittäin hyvä" ja "Hyvä".

 
"Tosi hyvä ja tiivis paketti, Dance Fitness Professionals pystyy puolessa vuodessa siihen, muihin muualla menee vuosia!"
"Mietin kun aloitimme, miten ihmeessä meistä kaikista tulee puolessa vuodessa ohjaajia, mutta suurimmasta osasta tuli, joten jatkakaa samaan malliin!"
"Uskomatonta, miten näin lyhyessä ajassa voi oppia näin paljon!"
"Koulutus on hyvin monipuolinen!"
"Todella ihana ja mielettömän mukava koulutus! Olen löytänyt mitä todennäköisimmin työn mitä haluan jatkossa tehdä."
"Parasta antia oli ohjaustaidon hankkiminen, eli miten sarja rakennetaan, sovitetaan musiikkiin, miten opetetaan (konkreettisesti) ja myös miten erityyppiset ryhmät ja oppilaat huomioidaan."
"Sain todella valmiudet ohjata tanssillista tuntia, jee!"
"Sain valmiudet vetää vauhdikkaan tunnin. Oltiin tarpeeksi vaativia liikkeissä, tekniikassa ja aina sai palautetta kunnolla, hyvää ja huonoa."
"Aerobicin perusteet-osuus oli todella loistava ja kouluttaja oli todella ammattimainen. Annasta huomaa, että hän on alansa ammattilainen ja tehnyt sitä pitkään."
"Katialla hyvä ja ammattimainen ote asioihin. Kokemuksen näkee. Lukee hyvin ihmisiä ja kommunikoi hyvin."

Lisää kommentteja löydät Facebookista: www.facebook.com/Dance-Fitness-Professionals

Selaa tätä tuoteryhmää: Liikunnan alan koulutukset